Saffranspäron med glass och pepparkakscrunch

Tid:

Inlagda päron i två glasburkar. Burkarna är dekorerade med namnlapp. I bakgrunden syns fruktskålar.

Tid:

Här lägger vi krutet på själva päronen, som du med fördel gör dagen innan. Gör gärna dubbel sats, resterna brukar vara uppskattade och upplagt i burk blir det även en fin present. Päronen är även goda som fyllning i rulltårta.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 paket
    saffran
  • 1
    vaniljstång, delad och urskrapad
  • 5 dl
    socker
  • 2
    citroner, varav en pressad + en skivad ekocitron
  • 7 dl
    vatten
  • 2 msk
    Limoncello eller citruslikör (valfritt)
  • 4
    päron (fasta)

Till servering

  • 4 dl
    vaniljglass
  • 2 dl
    grädde, lättvispad (valfritt)
  • 4
    pepparkakor

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg