Saffransrimmad varmrökt lax

Saffransrimmad varmrökt lax.

Publicerat:

Tillagningstid:

Eriks varmrökta lax med smak av saffran är saftig och har mycket smak. Räcker till 4-6 personer på ett buffébord.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 500g
    lax
  • liter
    vattem
  • ½dl
    salt
  • 1msk
    socker
  • 1g
    saffran

Så lagar du

1. Mortla saffran.

2. Koka upp vattnet, sockret och saltet, lägg i saffranet och låt lagen svalna av.

3. Häll lagen över fisken så att den täcker i en form och låt stå i minst 4 timmar.

4. Ta upp laxen ur lagen och varmrök den sedan i ca 1 timme eller baka av den i ugnen, 120 grader i 45-50 minuter tills kärntemperaturen är 55 grader.

Dela det här receptet med dina vänner!