Saffransris

Saffransris

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 10
    strån eller ½ kuvert saffran
  • 1dl
    mjölk
  • 2
    bitar hel kanel
  • 1
    lagerblad
  • 3
    kryddnejlikor
  • 4st
    gröna kardemummakapslar
  • 2tsk
    rapsolja
  • 3dl
    basmatiris, sköljt
  • 1tsk
    salt
  • 5dl
    vatten

Så lagar du

1. Värm saffran och mjölk, låt dra minst 5 minuter.

2. Fräs kryddorna i olja, tillsätt ris och rör om försiktigt.

3. Låt fräsa någon minut, tillsätt salt, saffransmjölk och vatten.

4. Koka upp och låt koka under lock tills riset är mjukt, ca 10 minuter.

5. Dra från plattan och låt stå med lock på några minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!