Saffransris med hallon

Saffransris med hallon.

Publicerat:

Tillagningstid:

Julig dessert som du gör lätt och snabbt.

Ingredienser

8portioner

  • ½krm
    saffran, 0,25 g
  • ½tsk
    kardemummakärnor
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1krm
    kanel, mald
  • 500g
    risgrynsgröt
  • 2-3msk
    strösocker

Hallongelé

  • 1paket
    frysta hallon, 250 g
  • 4msk
    gelésocker

Så lagar du

1. Finstöt saffran och kardemumma och häll på grädden. Låt stå en stund, gärna 30 minuter eller längre.

2. Vispa grädden. Blanda sedan grädde, kanel och gröt och smaksätt med socker. Häll upp i glas eller portionsskålar.

3. Koka upp hallonen med gelésockret. Koka ½ minut. Låt svalna något och fördela sedan hallonen över riset.

4. Ställ att stelna i kyl.

Dela det här receptet med dina vänner!