Saffransris med mormors kebab

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Mormors goda kebabspett med saffransris är en rätt vi brukade äta hos just mormor. Sötman från russinen och nötsmaken från pinjenötterna, tillsammans med saffranet är en god kombination och man kan inte låta bli att ta om. Kebaben liknar turkisk köfte, med persilja blandat i spetten. Persilja är en viktig ingrediens i flera av våra irakiska rätter.

Ingredienser

6 portioner

  • 500 g
    ris
  • 1 dl
    rapsolja
  • 6 dl
    varmt vatten
  • 1-2
    gula lökar
  • 1 msk
    salt
  • 1 dl
    russin
  • 1 dl
    pinjenötter
  • olja till stekning
  • 30 g
    saffran
  • 1 msk
    vatten
  • 500 g
    nötfärs
  • 1-2 tsk
    salt
  • 1-2 tsk
    svartpeppar
  • 1 dl
    finhackad persilja
  • 1 tsk
    chilipeppar
  • 1
    ägg
  • olja till stekning

Så lagar du