Saffransrutor med mandel och apelsin

Saffransrutor med mandel och apelsin

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Saftiga goda rutor med mycket smak av saffran, de är otroligt enkla att göra.

Ingredienser

24portioner

  • 150g
    smör, mjukt
  • 2dl
    strösocker
  • 2
    ägg
  • finrivet skal av 1 ekologisk apelsin
  • 0,5g
    saffran (ett kuvert)
  • 0,5dl
    filmjölk eller yoghurt
  • 0,5dl
    hackad sötmandel
  • 3dl
    vetemjöl (180g)
  • 1tsk
    bakpulver

Garnering

  • 0,5dl
    hackad sötmandel
  • ev. florsocker

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör smör och socker pösigt med elvisp.
  3. Vispa ner äggen, ett i taget, samt det rivna apelsinskalet.
  4. Finstöt saffranet med 1 tsk socker och blanda det med filmjölken.
  5. Rör ner blandningen samt ½ dl hackad mandel och mjölet blandat med bakpulvret i smeten.
  6. Klä en liten långpanna, 15x25 cm, med bakplåtspapper. Du kan också vika till en låda av bakplåtspapper och ställa i en långpanna.
  7. Bred ut smeten i formen och strö över mandeln.
  8. Grädda ca 30-35 minuter.
 Prova med sticka att den är torr.
  9. Ta ut och låt svalna. Pudra eventuellt på lite florsocker.

Dela det här receptet med dina vänner!