Saffransskorpor
Publicerat:
2016-12-14Tillagningstid:
Jag har fått receptet på de här lyxiga skorporna av min syster Ingrid, hon har säkert fått det av någon annan. Strunt samma – de smakar underbart till kaffe eller en mugg glögg. Receptet ger 35 skorpor.
Ingredienser
- 100gsmör
- 1gsaffran (2 påsar)
- 2stägg
- 1½dlströsocker
- 5dlvetemjöl
- 1½tskbakpulver
- 1½dlmandel, medelfint hackad
- lite råsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret med saffran i en kastrull, häll över i en bunke och rör ner äggen.
2. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och mandel, vänd ner i bunken. Forma degen till tre längder och lägg på bakpapperklädd plåt. Strö över lite råsocker.
3. Grädda längderna mitt i ugnen cirka 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Skär längderna i cirka 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
4. Torka skorporna mitt i ugnen cirka 10 minuter, stäng sen av ugnen och låt dem stå i eftervärmen tills ugnen kallnat, eller över natten. Förvara torrt.