Saffransskorpor

Saffransskorpor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Jag har fått receptet på de här lyxiga skorporna av min syster Ingrid, hon har säkert fått det av någon annan. Strunt samma – de smakar underbart till kaffe eller en mugg glögg. Receptet ger 35 skorpor.

Ingredienser

  • 100g
    smör
  • 1g
    saffran (2 påsar)
  • 2st
    ägg
  • dl
    strösocker
  • 5dl
    vetemjöl
  • tsk
    bakpulver
  • dl
    mandel, medelfint hackad
  • lite råsocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret med saffran i en kastrull, häll över i en bunke och rör ner äggen.

2. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och mandel, vänd ner i bunken. Forma degen till tre längder och lägg på bakpapperklädd plåt. Strö över lite råsocker.

3. Grädda längderna mitt i ugnen cirka 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Skär längderna i cirka 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

4. Torka skorporna mitt i ugnen cirka 10 minuter, stäng sen av ugnen och låt dem stå i eftervärmen tills ugnen kallnat, eller över natten. Förvara torrt.

Dela det här receptet med dina vänner!