Saftig filmjölkslimpa- glutenfri

Tillagningstid:

Saftig filmjölkslimpa- glutenfri.

Publicerat:

Tillagningstid:

Nyckeln till saftigt, glutenfritt bröd är att baka med en så lös deg som möjligt. Det gäller iofs även vanligt bröd. För mycket mjöl ger torrt bröd. Det kan göra degen knepig att hantera, men det löser vi här genom att använda en brödform. Brödet är godast nybakat direkt från ugnen, med smör som smälter ner för fingrarna men håller sig utmärkt saftigt och gott flera dagar och går bra att frysa.

Ingredienser

6–8 portioner

  • 75 g
    majsmjöl
  • 400 g
    glutenfri havremjöl, 1 påse
  • 1 dl
    glutenfria havregryn, rena
  • 2 tsk
    bikarbonat
  • 1 tsk
    salt
  • msk
    chiafrö
  • 1 msk
    psylliumhusk
  • 7 dl
    filmjölk eller naturell yoghurt, 3%
  • 1 dl
    sirap, mörk
  • 1
    äpple, rivet
  • olja, till formen
  • solroskärnor, till topping

Så lagar du