Saftig morotskaka med saffransfrosting

Tid:

Tid:

Saftig och kryddig kaka toppad med extra krämig frosting. Receptet är också ett bra sätt att använda upp resterna från råsaftpressning.

Ingredienser

30 portioner

Morotskaka

  • 3 st
    ägg
  • dl
    strösocker
  • dl
    brun farin
  • 5 dl
    vetemjöl
  • tsk
    bikarbonat
  • tsk
    bakpulver
  • 2 tsk
    pepparkakskryddor
  • 2 tsk
    vaniljpulver
  • 2 dl
    matolja
  • 1 burk(ar)
    krossad ananas, avhälld (liten bruk)
  • 5 dl
    morötter, finrivna eller fruktkött från råsaftpressning
  • 2 dl
    valnötter, grovt hackade (valfritt)
  • ¼ g
    saffran (ett halvt paket)
  • ½ dl
    grädde
  • 500 g
    naturell färskost
  • 125 g
    smör, mjukt
  • 4 dl
    florsocker (kan minskas efter egen smak)
  • 1 tsk
    vanlijpulver
  • 1 st
    apelsin, det rivna skalet

Garnering

  • rostade valnötter eller mandelspån

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg