Saftig rödbetsburgare med halloumi

Rödbetsburgare.

Publicerat:

Tillagningstid:

En lyxig, saftig och mättande vegetarisk burgare att älska. Servera med dina favorittillbehör. Surdegsbröd, avokado, röd lök och vitlöksdressing är en höjdarkombo.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 3st
    rödbetor
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 2
    ekologiska citroner - saften, samt rivet skal från 1 citron
  • 200g
    halloumi, grovt riven
  • 1burk(ar)
    kokta kikärtor, ca 400 g
  • 1dl
    bladpersilja, hackad
  • 2tsk
    sambal oelek
  • 1-2dl
    kikärtsmjöl
  • 1dl
    rostad mandel, hackad
  • 1tsk
    salt

Till servering

  • t ex krossad potatis, pommes, bröd, dressing, salladsblad, coleslaw, avokado, rödlök, rostad lök, mango, ananas, tomat, salsa

Så lagar du

1. Riv halloumin, skala och riv rödbetor och vitlök. Ett bra sätt är att finriva två av rödbetorna och grovriva en för att få en skön konsistensbrytning.

2. Riv det gula av skalet från 1 citron i en skål. Kör kikärtor, persilja, sambal, citronskalet och saften från båda citronerna i mixer.

3. Blanda sedan samtliga ingredienser. Låt gärna smeten stå och dra minst 30 minuter. Tips: Du kan även förbereda den kvällen innan, plasta och ställa i kylen. Stek en provburgare, smaka av och korrigera med kryddor och mer kikärtsmjöl om smeten är för lös.

4. Forma till burgare och stek i smör eller olja tills de fått färg och är genomvarma. Servera med dina favorittillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!