Saftiga älgbiffar med gräddsås

Tid:

Saftiga älgbiffar med gräddsås och mandelpotatispuré med smörstekta kantareller.

Tid:

Saftiga älgbiffar i krämig gräddsås är en perfekt bjudrätt eftersom du kan förbereda både biffar och sås i god tid och värma upp just innan serveringen. Om du vill kan du ha svamp i såsen, det ger en extra smakdimension.

Ingredienser

5 portioner

Biffar

  • 500 g
    älgfärs
  • 1 dl
    havregryn
  • 1 dl
    mjölk eller vatten
  • 1
    ägg
  • 1
    gul lök, riven
  • 1
    ekologisk citron, det gula av skalet rivet
  • 1 msk
    färska örter, t ex rosmarin, timjan, persilja
  • 1 msk
    fransk senap
  • 2 msk
    potatismjöl
  • 1-2 tsk
    salt
  • 1 tsk
    vit- eller svartpeppar
  • smör till stekning

Gräddsås

  • 2
    gula lökar, skivade
  • 3 dl
    grädde, valfri fetthalt men kokbar
  • smaksättning: vinbärsgelé, fransk senap, messmör (välj någon av dessa), salt, peppar
  • majsena (valfritt)

Till servering

  • potatismos eller pressad potatis
  • vinbärsgelé eller rårörda lingon
  • valfria grönsaker

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg