Saftiga cheeseburgare

Saftiga cheeseburgare.

Publicerat:

Tillagningstid:

De flesta brukar ha salt och peppar i färsen, men jag tar alltid dijonsenap som ger en annorlunda och väldigt god smak.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    nötfärs eller högrevfärs
  • salt
  • svartpeppar
  • ½dl
    dijonsenap
  • 80g
    cheddarost
  • 2
    rödlökar
  • 4
    hamburgergurka
  • 4
    baconskivor
  • smör, till stekning
  • 4
    franska brioche-hamburgerbröd

Så lagar du

  1. Skiva rödöken tunt och lägg i kallt vatten. Skölj för att få bort bittersmaken.
  2. Skär hamburgerbröden.
  3. Blanda färsen med salt, peppar och dijonsenap.
  4. Dela färsen i lika stora delar och forma fyra hamburgare. Pressa ihop färsen utan att arbeta med den för mycket.
  5. Stek bröden i en torr panna så att de får lite stekyta.
  6. Platta till burgarna och stek på hög värme i en panna utan fett, köttet släpper fett som burgarna steks i.
  7. Tryck till burgarna medan de steks för de har en förmåga att dra ihop sig och resa sig. Stek ca 2 minuter per sida, ge burgarna ordentligt med stekyta.
  8. Stek baconskivorna.
  9. När burgarna börjar bli färdiga, lägg en ostskiva på varje burgare.
  10. Lägg hamburgarna på brödet, låt köttsaften rinna ner i brödet och ge smak. Toppa med rödlök, bacon och gurka. Klicka och bred på majonnäsen på toppen och lägg ihop burgarna.
  11. Servera och ät direkt!

Dela det här receptet med dina vänner!