Saftiga morotsscones med kanel och ingefära

Saftiga morotsscones med kanel och ingefära

Ingredienser

6 - 12portioner

  • 4dl
    vetemjöl
  • 2 tsk
    bakpulver
  • ½tsk
    salt
  • ½tsk
    malen ingefära
  • 1tsk
    kanel
  • 50g
    smör, i bitar
  • 1st
    morot, finriven
  • 1 ½dl
    turkisk yoghurt
  • 1dl
    vallmo- eller sesamfrön

Till servering

  • smör eller färskost, god sylt eller lemon curd, lagrad ost

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda de torra ingredienserna, lägg i smör och finfördela det i mjölet.

3. Jobba in morot och yoghurt, knåda lätt. Forma 6 bollar, doppa i frön och lägg i muffinsformar.

4. Grädda 10-12 minuter, låt svalna något på galler.

5. Servera varma med önskade tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!