Salami- och skinkchips och salta parmesankex

Salami- och skinkchips och salta parmesankex.

Publicerat:

Tillagningstid:

Här bjuds det på knapriga, smakrika snacks. När tunna skivor korv och skinka rostas i ugnen blir smaken härligt koncentrerad. De spröda parmesankexen har en tendens att snabbt försvinna från faten.

Ingredienser

6 - 8portioner

Korv- och skinkchips

  • 100g
    skivad salami
  • 100g
    lufttorkad skinka

Parmesankex

  • 100g
    smör
  • 2dl
    vetemjöl
  • 2dl
    färskriven parmesan
  • 2tsk
    salt
  • 1nypa(or)
    cayennepeppar
  • torkade örter till garnering

Så lagar du

Chips

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg salami- och skinkskivor på bakplåt med bakplåtspapper och sätt in mitt i ugnen cirka 8–10 minuter.

3. Ta ut och låt svalna.

Parmesankex

1. Kör alla ingredienser till en deg i en matberedare.

2. Rulla ut degen i två smala längder på smörpapper (ca 4–5 cm i diameter). Rulla dem i torkade örter och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.

3. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Skär rullarna i ca 0,5 cm skivor med vass kniv. Lägg kexen på bakplåtspapper och grädda ca 8 minuter. Låt dem få lite färg men inte bli alltför bruna.

Dryckestips

Mousserande:
Pierre Peters Cuvée de Réserve, Frankrike
Nr 7350, 349 kronor

Estelado Rosé Sparkling Wine, Chile
Nr 7475, 99 kronor

Vitt vin:
Blason de Bourgogne Mâcon-Villages 2015, Frankrike
Nr 2295, 99 kronor

Rosé:
Ecologica La Pluma Rosé 2016, Spanien
Nr 2197, 89 kronor

Öl:
Nils Oscar God Lager, Sverige
Nr 1305, 20:90 (33 cl)

Alkoholfritt

Mousserande:
Arc-en-Ciel 2015, Frankrike
Nr 1932, 53 kronor

Öl:
Störtebeker 1402, Tyskland
Nr 1900, 12:90 (33 cl)

Dela det här receptet med dina vänner!