Salamifyllda kycklingrulader
Publicerat:
2016-09-09Tillagningstid:
Saftiga små rulader med mycket smak är en bra bufférätt.
Ingredienser
8portioner
- 400gkycklinglårfilé
- smör till stekning
- 100gpesto
- 80gsalami i tunna skivor
- salt och peppar
- 1,5dlvitt vin
Örtolja
- 1dlhackad bladpersilja
- 1dlhackade basilikablad
- 1vitlöksklyfta
- ½dlolivolja
- citronsaft
- salt och peppar
Så lagar du
Kycklingrulader
1. Banka ut kycklingfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Bred ut en matsked pesto på varje filé och lägg på salamiskivor. Rulla ihop filéerna och använd en tandpetare för att hålla ihop dem.
2. Bryn snabbt i smör i en stekpanna tills ruladerna fått lite färg. Häll på vinet, sätt på ett lock och låt kycklingen bräsera några minuter.
Örtoljan
1. Mixa samman ingredienserna och smak av med citronsaft, salt och peppar.
2. Skär upp kycklingen i centimetertjocka skivor. Lägg på ett uppläggningsfat och ringla över örtoljan.