Salamifyllda kycklingrulader

Salamifyllda kycklingrulader

Ingredienser

8portioner

  • 400g
    kycklinglårfilé
  • smör till stekning
  • 100g
    pesto
  • 80g
    salami i tunna skivor
  • salt och peppar
  • 1,5dl
    vitt vin

Örtolja

  • 1dl
    hackad bladpersilja
  • 1dl
    hackade basilikablad
  • 1
    vitlöksklyfta
  • ½dl
    olivolja
  • citronsaft
  • salt och peppar

Så lagar du

Kycklingrulader

1. Banka ut kycklingfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Bred ut en matsked pesto på varje filé och lägg på salamiskivor. Rulla ihop filéerna och använd en tandpetare för att hålla ihop dem.

2. Bryn snabbt i smör i en stekpanna tills ruladerna fått lite färg. Häll på vinet, sätt på ett lock och låt kycklingen bräsera några minuter.

Örtoljan

1. Mixa samman ingredienserna och smak av med citronsaft, salt och peppar.

2. Skär upp kycklingen i centimetertjocka skivor. Lägg på ett uppläggningsfat och ringla över örtoljan. 

Dela det här receptet med dina vänner!