Salamispäckad kyckling på avokadobädd

Salamispäckad kyckling på avokadobädd

Publicerat:

Tillagningstid:

Kycklingfilén med salamisegel seglar fram i smakrik avokadoröra ovanpå en generös skiva rostat lantbröd. Festligt och annorlunda med fina smakkombinationer.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    kycklingfiléer
  • 1msk
    olja + 1 msk soja
  • svartpeppar
  • 12-16skiva(or)
    god salami
  • 2
    avokado
  • 1/2
    rödlök, finhackad
  • 1-2
    pressad lime
  • salt, peppar
  • 4
    stora skivor lantbröd + lite olivolja

Servering

  • 1påse(ar)
    blandad sallad, gärna italiensk
  • hyvlad parmesan
  • olivolja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225º.

2. Skär några snitt på snedden i kycklingfiléerna. Blanda olja och soja, pensla köttet. Peppra. Stick ner salamin i skårorna och stek kycklingen helt igenom i ugnen, 20–22 min.

3. Gröp ur avokadorna och mosa dem grovt. Blanda med lök, smaka av med limesaft och kryddor. Rosta brödskivorna vackert bruna i ugnen, ta ut och rippla över lite olja.

4. Arrangera salladen på 4 tallrikar. Bred avokadoröran på brödet och lägg ovanpå salladen, toppa med kycklingen. Hyvla parmesan över salladen och ringla lite olja ovanpå.

Dela det här receptet med dina vänner!