Sallad med friterad ansjovis, kokt ägg, kapris, dill och senapsvinägrette

Sallad med friterad ansjovis, kokt ägg, kapris, dill och senapsvinägrette

Publicerat:

Enkel men väldigt god sallad, kan serveras som förätt eller som en lättare måltid.

Ingredienser

4portioner

Ansjovis

  • 1burk(ar)
    ansjovisfiléer
  • 2dl
    vetemjöl
  • 3st
    ägg
  • 2dl
    skorpmjöl
  • ca 2dl
    olja till fritering

Sallad

  • 1st
    huvud romansallad
  • 3msk
    kapris
  • 4st
    ägg
  • 1msk
    grov söt-stark senap
  • 1msk
    kallpressad rapsolja
  • 2tsk
    vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • dill till garnering

Så lagar du

Ansjovis

1. Rulla ansjovisfiléerna i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och till sist skorpmjöl.

2. Hetta upp olja till ca 160 grader och fritera den panerade ansjovisen tills den är gyllenbrun. Låt rinna av på papper.

Sallad

1. Koka äggen ca 5 minuter (de skall vara fasta men ha en krämig gula) och spola de sedan i kallt vatten. Skala äggen och dela på mitten.

2. Tvätta salladen och riv ner den i mindre bitar. Blanda samman vinägretten bestående av senap, rapsolja, vinäger, salt och peppar. Dressa salladen och lägg på upp på tallrikar.

3. Garnera men ägghalvor, kapris, friterad ansjovis och färsk dill.

Dela det här receptet med dina vänner!