Sallad med grillad persika, burrata och basilika

Sallad med grillad persika, burrata och basilika

Publicerat:

Tillagningstid:

Burrata är en ost gjord på grädde som är insvept i mer mozzarella. Urgott och perfekt till sallader. Passar perfekt till grillad frukt.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    färska persikor
  • 2tsk
    olivolja
  • 200g
    avrunnen burrata
  • 70g
    ruccola
  • färsk basilika

Dressing

  • 3msk
    olivolja
  • 1msk
    balsamvinäger
  • 1tsk
    dijonsenap
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • ev. några droppar honung

Så lagar du

1. Dressing: Vispa samman alla ingredienserna i en skål.

2. Burrata (eller mozzarella om du inte får tag i burrata): Använd hel eller riv isär osten i grova bitar med händerna.

3. Persikorna: Kärna ur persikorna och dela dem i 4 bitar. Häll på några droppar olivolja.

4. Grilla persikobitarna på en grill eller i ett grilljärn i 1-2 minuter per sida så att persikorna får ett vackert grillat mönster. Grilla inte på skinnsidan. Du kan behöva använda en stekspade när du vänder persikorna så att de inte fastnar i pannan/på grillen.

5. Lägg persikorna med grillmönsteret uppåt på ett stort serveringsfat. Sprid ut osten på fatet och gör detsamma med ruccola och basilika.. Toppa med lite salt och peppar, och nyvispad dressing.

Dela det här receptet med dina vänner!