Sallad med ljumma fikon, valnötter och mâchesallad

Sallad med ljumma fikon, valnötter och machésallad.

Publicerat:

Tareq Taylors underbara sallad från det franska avsnittet av Trädgårdstider. Härlig kryddig getost tillsammans med söta, krispiga fikon är en vinnarkombination.

Ingredienser

4portioner

  • 6
    fikon, färska
  • 1dl
    olivolja
  • ¾ dl
    balsamicovinäger
  • 1msk
    honung
  • 1dl
    valnötter
  • salt
  • 150g
    chèvre
  • ca 200g
    mâchesallad, tvättad

Så lagar du

1. Dela fikonen på längden och bryn på snittsidan i lite olivolja. Lägg sedan till sidan på t ex en tallrik.

2. Häll i balsamicovinäger och honung. Koka samman i ca 30 sekunder och lägg sedan i de stekta fikonen med stekytan nedåt i pannan.

3. Dra den till sidan och låt ligga och dra ett par minuter innan servering.

4. Rosta nötter och mandel i olja tills de har fått fin färg. Ta upp nötterna ur oljan och salta genast.

5. Lägg upp mâchesallad på en tallrik eller ett fat och lägg sedan på fikonen, de rostade nötterna och toppa med fina brutna bitar av chèvre.

6. Ringla balsamicoreduktionen över salladen och servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!