Sallad med ljumma fikon, valnötter och machésallad
Publicerat:
2020-04-28Tareq Taylors underbara sallad från det franska avsnittet av Trädgårdstider. Härlig kryddig getost tillsammans med söta, krispiga fikon är en vinnarkombination.
Ingredienser
4 portioner
- 6fikon, färska
- 1 dlolivolja
- ¾ dlbalsamicovinäger
- 1 mskhonung
- 1 dlvalnötter
- salt
- 150 gchèvre
- ca 200 gmachésallad, tvättad
Så lagar du
1. Dela fikonen på längden och bryn på snittsidan i lite olivolja. Lägg sedan till sidan på t ex en tallrik.
2. Häll i balsamicovinäger och honung. Koka samman i ca 30 sekunder och lägg sedan i de stekta fikonen med stekytan nedåt i pannan.
3. Dra den till sidan och låt ligga och dra ett par minuter innan servering.
4. Rosta nötter och mandel i olja tills de har fått fin färg. Ta upp nötterna ur oljan och salta genast.
5. Lägg upp machésallad på en tallrik eller ett fat och lägg sedan på fikonen, de rostade nötterna och toppa med fina brutna bitar av chèvre.
6. Ringla balsamicoreduktionen över salladen och servera genast.