Sallad med päron, valnötter och ädelost

Sallad med päron, valnötter och ädelost

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel men läcker förrätt.

Ingredienser

Huvudingredienser

  • päron
  • valnötter
  • ädelost

Dressing

  • päron
  • honung
  • salt och peppar
  • lite vatten
  • timjan

Så lagar du

1. Skala och tärna päron. Lägg päronbitarna i en varm stekpanna med honung och lite vatten. Tillsätt färsk timjan och lite salt och peppar. Låt koka ihop.

2. Sila päronkoket och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Vispa päronvätskan med olivolja.

3. Rosta valnötter i en stekpanna.

4. Skär resterande päron i kvartar och ta bort kärnhuset. Lägg upp päronen på en tallrik med valnötterna och ädelost. Servera med dressingen och lite flytande honung.

Dela det här receptet med dina vänner!