Sallad med råmarinerad lax och somriga grönsaker
Tillagningstid:
Publicerat:
2016-06-20Tillagningstid:
Godare midsommarmat än så här går inte att laga!
Ingredienser
6 portioner
- 400 glaxfilé
- ca 10 cmgurka eller 1 liten gurka
- 1äpple
- 8rädisor
- 2stjälkar blekselleri
- 2citroner
- 2 mskkallpressad olivolja
- 2 kvist(ar)färsk mejram
- salt
Så lagar du
1. Skär bort skinnet på laxen och skär sedan laxen i fina bitar ca 2x2 cm.
2. Lägg den skurna laxen i en bunke och salta lätt, ca ½ tesked, samt pressa i saften av en citron. Låt fisken ligga och marinera i ca tio minuter.
3. Under tiden skär ner resterande ingredienser i ungefär samma storlek som laxen.
4. Häll av spadet från laxen och blanda samman med grönsakerna.
5. Pressa över saften av den andra citronen, salta lätt, ringla över olivoljan och avsluta med blad av färsk mejram.
6. Blanda lätt och servera genast.