Sallad med råmarinerad lax och somriga grönsaker

Tareq Taylors midsommarbuffé.

Publicerat:

Tillagningstid:

Godare midsommarmat än så här går inte att laga!

Ingredienser

6portioner

  • 400g
    laxfilé
  • ca 10cm
    gurka eller 1 liten gurka
  • 1
    äpple
  • 8
    rädisor
  • 2
    stjälkar blekselleri
  • 2
    citroner
  • 2msk
    kallpressad olivolja
  • 2kvist(ar)
    färsk mejram
  • salt

Så lagar du

1. Skär bort skinnet på laxen och skär sedan laxen i fina bitar ca 2x2 cm.

2. Lägg den skurna laxen i en bunke och salta lätt, ca ½ tesked, samt pressa i saften av en citron. Låt fisken ligga och marinera i ca tio minuter.

3. Under tiden skär ner resterande ingredienser i ungefär samma storlek som laxen.

4. Häll av spadet från laxen och blanda samman med grönsakerna.

5. Pressa över saften av den andra citronen, salta lätt, ringla över olivoljan och avsluta med blad av färsk mejram.

6. Blanda lätt och servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!