Sallad med rödbetor och fetaost

sallad på fat

Publicerat:

Tillagningstid:

Salladen passar väldigt bra till lammkött och för den som inte vill äta kött är det en bra vegetarisk rätt på påskbordet.

Ingredienser

6portioner

  • 300g
    blandad sallad och späda skott
  • 300g
    sugar snaps
  • 4st
    salladslökar
  • 500g
    kokta och skalade rödbetor
  • ½dl
    solrosfrön
  • ½dl
    pumpakärnor
  • 150g
    fetaost

Dressing

  • 2msk
    pressad citron
  • 3msk
    olivolja
  • 2krm
    salt
  • 2krm
    nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Skölj och torka salladen. Ansa sugar snapsen och förväll dem i lättsaltat vatten 1 minut.

2. Ansa och skiva salladslöken. Klyfta rödbetorna. Rosta fröna i en torr medelvarm panna, passa noga så att de inte bränns.

3. Dressing: Blanda saften med olivoljan och tillsätt salt och nymald svartpeppar.

4. Blanda salladen, sugar snaps och salladslök med dressingen. Lägg på rödbetsklyftorna och strö på fröna och smula över fetaosten. Servera till lammrostbiff.

Dela det här receptet med dina vänner!