Sallad med tangeriner, fänkål och pumpakärnor
Publicerat:
2015-10-19Tillagningstid:
Citrus och fänkål passar väldigt bra ihop. Pumpakärnorna get det sista lilla extra.
Ingredienser
Huvudingredienser
- tangeringer
- fänkål
- pumpakärnor
Övriga ingredienser
- olivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skiva fänkålen tunt. Låt rotdelen hålla ihop skivorna. Bland med salt, peppar och olivolja. Stek skivorna i grillpanna i ca 10 minuter. Vänd då och då.
2. Rosta pumpafröna i en het torr stekpanna.
3. Skala tangerinerna. Dela ej upp i klyftor. Skiva i stället frukten så att det bildas ett snyggt stjärnmönster.
4. Lägg upp fänkålsskivorna på en tallrik, sedan tangerinskivorna. Pressa lite extra fruktsaft över. Ringla över lite olivolja och häll över pumpafröna.