Sallad på äpple och fänkål

Sallad på äpple och fänkål.

Publicerat:

Tillagningstid:

Frisk fräsch sallad på syrliga äpplen. Passar fint till fisk och lite fetare kötträtter.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    krispiga och syrliga äpplen, tex Åkerö
  • 1-2st
    fänkålshuvuden

Vinägrett

  • ½dl
    olivolja
  • 1msk
    äppelcidervinäger
  • 2msk
    citronsaft
  • ½st
    citron, det rivna skalet
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Börja med att blanda ihop alla ingredienser till vinägretten. Vispa ihop och smaka av med salt och peppar.

2. Ansa fänkålen och spara dillen.

3. Använd helst en mandolin och hyvla fänkål och äpple tunt. Blanda om med vinägretten och klipp över fänkålsdill.

Dela det här receptet med dina vänner!