Sallad på bläckfisk, vitlök och persilja
Publicerat:
2015-11-09Tillagningstid:
Somrig, fräsch sallad på bläckfisk, en råvara med stor förmåga att fånga upp andra smaker.
Ingredienser
- 3stbläckfiskar, köttet från kroppen samt tentakler
- någraklyfta(or)vitlök
- paprikapulver
- svartpeppar
- salt
- olivolja
- färsk persilja
- citron
- krasse, blommor och blad
Så lagar du
1. Skär upp köttet från bläckfiskkropparna, så att de inte längre är rörformade, utan kan vikas ut platta. Mönstra köttet med en trubbig kniv, så att du får ett diamantformat mönster som hjälper köttet att fånga upp andra smaker. Skär sedan upp köttet i grova stycken.
2. Finhacka vitlök och blanda med bläckfisken (även tentaklerna), olja, salt, svartpeppar och paprikapulver.
3. Grilla bläckfisken. Låt svalna.
4. Hacka upp bläckfisken grovt och blanda med persilja, citronsaft, olivolja och krasseblommor och blad.