Sallad på fänkål och blodapelsin med citrusvinägrett

Sallad på fänkål och blodapelsin med citrusvinägrett

Publicerat:

Tillagningstid:

En älsklingskombination som dyker upp i olika varianter på mitt middagsbord året runt.

Ingredienser

  • 1-2st
    fänkålshuvuden
  • 2st
    blodapelsiner
  • 1st
    avokado
  • 1kvist(ar)
    färsk mynta
  • 2-3st
    rostade rökta mandlar

Citrusvinägrett

  • ½st
    rödlök
  • 1dl
    olivolja
  • 1msk
    sesamolja
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • 2msk
    citronsaft
  • 2msk
    apelsinsaft
  • ½st
    citron (skalet)
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Ansa och skär fänkålen tunt. Gärna på mandolin. Blanda ihop en citrusvinägrett och slå den över fänkålen. Ställ kallt i cirka 30 minuter.

2. Skär bort skalet på apelsinerna och skär dem i tunna skivor. Skala och tärna avokadon. Blanda apelsin och avokado men fänkålssalladen.

3. Strö över rostade mandlar och finhackad mynta.

Citrusvinägrett

1. Hacka löken fint och blanda ihop all ingredienser i en burk med lock. Skaka om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!