Sallad på fänkål och blodapelsin med citrusvinägrett
Tillagningstid:
Publicerat:
2015-01-28Tillagningstid:
En älsklingskombination som dyker upp i olika varianter på mitt middagsbord året runt.
Ingredienser
- 1-2 stfänkålshuvuden
- 2 stblodapelsiner
- 1 stavokado
- 1 kvist(ar)färsk mynta
- 2-3 strostade rökta mandlar
Citrusvinägrett
- ½ strödlök
- 1 dlolivolja
- 1 msksesamolja
- 1 mskvitvinsvinäger
- 2 mskcitronsaft
- 2 mskapelsinsaft
- ½ stcitron (skalet)
- salt och peppar
Så lagar du
1. Ansa och skär fänkålen tunt. Gärna på mandolin. Blanda ihop en citrusvinägrett och slå den över fänkålen. Ställ kallt i cirka 30 minuter.
2. Skär bort skalet på apelsinerna och skär dem i tunna skivor. Skala och tärna avokadon. Blanda apelsin och avokado men fänkålssalladen.
3. Strö över rostade mandlar och finhackad mynta.
Citrusvinägrett
1. Hacka löken fint och blanda ihop all ingredienser i en burk med lock. Skaka om ordentligt och smaka av med salt och peppar.