Sallad på rivet lamm och pumpa med smaker från Marocko

Varmsallad i silverskål som ligger på köksbänk

Publicerat:

En matig och kryddrik sallad med inspiration från Maracko.

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g
    benfri lammnacke- rygg eller bog
  • 1 st
    gul lök (stor)
  • 4 klyfta(or)
    vitlök (stora)
  • 1 st
    stor morot
  • 2 tsk
    korianderfrön
  • 2 st
    stjärnanisar
  • 1 st
    stor kanelstång
  • 5 st
    hela nejlikor
  • 1 st
    lagerblad
  • 1 st
    skalet av en stor apelsin
  • 2 dl
    vitt vin
  • 5 dl
    köttbuljong av god kvalité
  • 2 msk
    honung
  • 1 dl
    gula russin
  • 1 tsk
    havssalt
  • dl
    fullkornsbasmatiris
  • dl
    tätt packad färsk stark mynta
  • dl
    tätt packad färsk bladpersilja
  • ½ dl
    skalade pistagenötter
  • 1 st
    litet granatäpple
  • ½ st
    inlagd citron, skalet
  • 1 st
    ekologisk butternutpumpa (ca 1 kg)
  • 2 tsk
    salt
  • 2 msk
    lönnsirap
  • 1 msk
    olivolja
  • 3 msk
    färskpressad citronsaft
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    salt
  • 2 tsk
    sumac

Så lagar du