Salladsplock med asiatiska kräftstjärtar

Salladsplock med asiatiska kräftstjärtar

Publicerat:

Tillagningstid:

En liten god marinad sätter asiatisk sprätt på kräftstjärtarna tillsammans med knaprig selleri.

Ingredienser

12 - 16portioner

  • 12-16
    blad av hjärtsallad (gemsallad) eller delade romansalladsblad
  • 1burk(ar)
    kräftstjärtar i lag, 170 g avrunnen vikt
  • 1
    stor klyfta vitlök, helst färsk
  • 2
    stjälkar bladselleri
  • 1msk
    sesamolja
  • 1msk
    rapsolja
  • 1-2msk
    sesamfrön, gärna rostade
  • ev salt

Så lagar du

1. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Finhacka vitlök och selleri, blanda i en skål med sesamolja, rapsolja och sesamfrön. Vänd ner kräftstjärtarna och låt dra en stund.

2. Smaka av med lite salt. Fördela på salladsbladen och servera.

Dryckestips

Vitt vin:
Boschendal Brut Chardonnay Pinot, Sydafrika
Nr 7889, 109 kr

Lamglois Crémant de Loire Brut, Frankrike
Nr 7404, 139 kr

Palmer & Co Brut Reserve, Frankrike
Nr 7372, 259 kr

2008 Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs, Frankrike
Nr 7592, 319 kr

Louis Roederer Brut Premier, Frankrike
Nr 7602, 419 kr

Alkoholfritt:
Billabong Sparkling, Australien
Nr 1945, 58 kr

Dela det här receptet med dina vänner!