Salsa romesco

Salsa romesco

Publicerat:

En festlig grönsaks förrätt eller det ultimata tillbehöret till en buffe. Extra festligt blir det att servera en hel sotad purjolök med ett krämigt innandöme på ett fat.

Ingredienser

  • 1st
    röd paprika
  • 3st
    tomater
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1dl
    mandel (rostad)
  • 2dl
    olivolja
  • 2msk
    sherryvinäger eller annan ljus vinäger
  • 1skiva(or)
    vitt bröd
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Dela paprika, löken och tomaterna på mitten och kör i ugnen på grill 250° med skalet uppåt. Kör tills de får svart färg och du ser att skalet börjar släppa och grönsakerna mjuknat.
2. Rosta mandlarna i en kastrull med 3 msk av olivoljan tills de är gyllene.
3. Ta ut grönsakerna ur ugnen och plocka bort skalen.
4. Dela ner dem grovt och lägg tillsammans med vitlöken i kastrullen med mandlar.
5. Häll på resterande mängd olivolja och låt småputtra 5-10 minuter.
6. Smaka av med pimento, vinäger, salt och peppar.
7. Tillsätt brödet och avsluta med att mixa salsan grovt.

 

Dela det här receptet med dina vänner!