Browniecupcakes med salt karamell

Browniecupcakes med salt karamell.

Publicerat:

Tillagningstid:

En kärna av salt karamell i en saftig brownie, toppad med krämig cheesecakefrosting.

Ingredienser

16portioner

  • 200g
    smör
  • 3dl
    strösocker
  • 4
    ägg
  • 3dl
    vetemjöl
  • 1dl
    kakao
  • 1msk
    vaniljsocker

Fyllning

  • 1burk(ar)
    karamelliserad mjölk
  • 1tsk
    flingsalt
  • hjärtan av marsipan
  • godis eller sockerpasta
  • strössel

Frosting

  • 3dl
    vispgrädde
  • 400g
    färskost, naturell
  • 2dl
    florsocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader vanlig värme.

2. Bryn smör, låt svalna något, tillsätt socker och ett ägg i taget, rör om väl. Sikta ner resterande ingredienser, blanda väl och häll upp i formar.

3. Klicka på karamelliserad mjölk, strö på en nypa flingsalt. Grädda 8 minuter i ugnens nedre del. Gräddningstiden beror på många faktorer, därför är det bra att hålla koll mot slutet! De ska vara lagom dallriga i mitten när du tar ut dem. Låt svalna.

4. Gör frosting nedan, spritsa på och garnera.

Frosting

1. Vispa ihop samtliga ingredienser till en fluffig kräm.

Dela det här receptet med dina vänner!