Salta karamelläpplen

Salta karamelläpplen i gjutjärnspanna.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel och god dessert som bjuder på det lilla extra.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    äpplen i bitar eller skivor
  • 1dl
    Dulce de leche
  • 1dl
    mandel (hackad eller splitter)
  • smör till stekning

Smaksättare

  • vanilj, kardemumma, kanel, ingefära eller muskot

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader eller varmluft 200 grader.

2. Fräs äppelbitarna gyllene i smör i en ugnsfast gjutjärnsstekpanna.

3. Vill du ha mer sting kan du smaksätta med t ex vanilj, kardemumma, kanel, ingefära eller muskot.

4. Bred dulce de leche över äppelblandningen, strö på salt och mandel.

5. Baka till gyllene färg.

Tips

Servera gärna med en klick glass eller crème fraiche eller tjock yoghurt smaksatt med socker och vanilj.

Dela det här receptet med dina vänner!