Salta påskbakelser

Salta påskbakelser

Publicerat:

Tillagningstid:

Alla älskar potatis! Så testa laga denna annorlunda men supergoda variant.

Ingredienser

24portioner

  • 4ark
    filodeg
  • 3st
    potatisar, skalade, i bitar
  • ½st
    blomkålshuvud, i bitar
  • 25g
    smör + 50 g till pensling
  • ½dl
    vispgrädde
  • 2st
    äggulor
  • 100 g
    getost, smulad
  • 1dl
    grillad, inlagd paprika, i bitar
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Koka potatisen 10 minuter i saltat vatten, tillsätt blomkål och koka tills allt är mjukt.

2. Häll av vattnet, mosa med smör. Rör ner grädde, gulor, ost och paprika, smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

3. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Ta fram ett blad av filodegen, bädda in de blad som inte används i fuktiga handdukar. Pensla bladet med smör och skär i 12 bitar.

4.  Lägg ihop två bitar omlott och lägg ner i en liten form med stabila kanter. Upprepa med samtliga degblad. Fyll med potatisröran och pensla kanterna med smör. Grädda tills degen är gyllene, ca 7 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!