Saltbakad sötpotatis med crème fraiche, röd lök och ost

Saltbakad sötpotatis med crème fraiche, röd lök och ost

Publicerat:

Tillagningstid:

Bakad sötpotatis i ugn med klassiska tillbehör.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    sötpotatisar
  • grovt salt

Till servering

  • 2dl
    crème fraiche
  • 1st
    röd lök, hackad
  • 1dl
    riven ost

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll grovsalt i en ugnsfast form, tryck ner potatisarna i saltet och picka hål i dem ett par gånger med en kniv.

2. Baka i nedre delen av ugnen tills de är mjuka, cirka 50 minuter.

3. Snitta, tryck till så de öppnas. Servera med crème fraiche, röd lök och ost.

Tips

Spara saltet och använd det igen.

Om du vill grilla potatisarna, så förkoka dem knappt mjuka, dela mitt itu. Pensla ytan med lite olja, salta, peppra och grilla.

Dela det här receptet med dina vänner!