Salviaspäckad aubergine med bakad tomat, grönsallad och frö

Salviaspäckad aubergine med bakad tomat, grönsallad och frö

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    4portioner

    • 2
      aubergine
    • 16
      blad salvia
    • 4msk
      smör
    • 1kg
      blandade tomater
    • ½
      purjolök
    • 1
      vitlöksklyfta
    • 1kvist(ar)
      rosmarin
    • 2dl
      solrosfrö, rostade
    • 1
      liten romansallad
    • vinäger
    • olivolja

    Så lagar du

    Aubergine

    1. Dela aubergine på längden. Skär djupa sneda snitt utan att skära igenom.

    2. Pressa ner salviablad i varje snitt. Bred med rumstempererat smör. Salta och lägg snittytan neråt på aluminiumfolie.

    3. Vik in och baka på plåt i ugn på 180 grader tills auberginen har en innertemp på 80 grader.

    4. Tag ur folie och grilla eller stek fin yta vid servering. Servera med grovhackad rostade solroskärnor.

    Bakad tomat

    1. Skiva purjolök fint och blanda med vitlök och hackad rosmarin.

    2. Fördela i en ugnsfast gryta och täck med små blandade tomater. Ringla över olivolja och smaka av med salt och svartpeppar.

    3. Baka med lock i ugn på cirka 175 grader i cirka två timmar. Tag ut och rör försiktigt så det fortfarande har struktur.

    Sallad

    1. Skär sallad i fyra stora klyftor. Smaka av med vinägrett, salt och svartpeppar.

    Dryckestips

    Rödvin:
    Reserve Salwey 2014 RS, Tyskland
    Nr 99052, 195 kr

    Alkoholfritt:
    Roots of Kombucha, smak av ingefära (finns i välsorterade mataffärer)

    Dela det här receptet med dina vänner!