Salviaspäckad aubergine med bakad tomat, grönsallad och frö
Ingredienser
4portioner
- 2aubergine
- 16blad salvia
- 4msksmör
- 1kgblandade tomater
- ½purjolök
- 1vitlöksklyfta
- 1kvist(ar)rosmarin
- 2dlsolrosfrö, rostade
- 1liten romansallad
- vinäger
- olivolja
Så lagar du
Aubergine
1. Dela aubergine på längden. Skär djupa sneda snitt utan att skära igenom.
2. Pressa ner salviablad i varje snitt. Bred med rumstempererat smör. Salta och lägg snittytan neråt på aluminiumfolie.
3. Vik in och baka på plåt i ugn på 180 grader tills auberginen har en innertemp på 80 grader.
4. Tag ur folie och grilla eller stek fin yta vid servering. Servera med grovhackad rostade solroskärnor.
Bakad tomat
1. Skiva purjolök fint och blanda med vitlök och hackad rosmarin.
2. Fördela i en ugnsfast gryta och täck med små blandade tomater. Ringla över olivolja och smaka av med salt och svartpeppar.
3. Baka med lock i ugn på cirka 175 grader i cirka två timmar. Tag ut och rör försiktigt så det fortfarande har struktur.
Sallad
1. Skär sallad i fyra stora klyftor. Smaka av med vinägrett, salt och svartpeppar.
Dryckestips
Rödvin:
Reserve Salwey 2014 RS, Tyskland
Nr 99052, 195 kr
Alkoholfritt:
Roots of Kombucha, smak av ingefära (finns i välsorterade mataffärer)