Sambal badjak

Tid:

Tid:

De flesta känner till chilisåsen sambal oelek. Sambal badjak är en stekt variant som är lite mer aromatisk, syrlig och kryddig. Anpassa mängden chili för att göra den så mild eller het som du önskar. Jättegod smaksättare i olika grytor, risrätter, till ägg och grönsaksrätter.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 200 g
    urkärnad valfri chili (tex spansk peppar)
  • 250 g
    charlottenlök
  • 4 st
    stora vitlöksklyftor
  • 3 msk
    solrosolja
  • 3 msk
    mörkt muscovadosocker
  • 2 msk
    garam masala
  • ½ tsk
    malda korianderfrön
  • ½ tsk
    mald, torkad ingefära
  • 4 msk
    svampsoja (kinesisk soja)
  • 3 msk
    pressad citronsaft
  • ½ tsk
    salt

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg