Samosas med champinjoner och curry

Samosas med champinjoner och curry.

Publicerat:

Tillagningstid:

I slutet av den muslimska fastemånaden ramadan firas Eid al-fitr. Här delar hemmabagaren Jonnha Hagenlöf Arabi med sig av sitt bästa recept på samosas, fyllda degknyten.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    filodeg
  • smör till pensling och stekning

Fyllning

  • 1
    gul lök, hackad
  • 2dl
    champinjoner, hackade
  • 1dl
    morötter, rivna
  • 1dl
    vitkål, riven
  • ½tsk
    salt
  • ½tsk
    svartpeppar
  • 1–1½tsk
    curry

Så lagar du

1. Fräs löken, champinjoner, morötter och vitkål i smör. Rör i kryddorna. Låt svalna.

2. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Skär filodegen i remsor, cirka 10x30 centimeter. Pensla med smör och lägg ihop dem två och två.

4. Lägg cirka 2 msk fyllning i ena kanten. Vik över hörnet till andra sidan så att det blir en trekant över fyllningen. Fortsätt vika tills remsan är slut.

5. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör eller rapsolja. Grädda i mitten av ugnen i  cirka 5 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!