Samosas med champinjoner och curry
Publicerat:
2018-05-31Tillagningstid:
I slutet av den muslimska fastemånaden ramadan firas Eid al-fitr. Här delar hemmabagaren Jonnha Hagenlöf Arabi med sig av sitt bästa recept på samosas, fyllda degknyten.
Ingredienser
4portioner
- 250gfilodeg
- smör till pensling och stekning
Fyllning
- 1gul lök, hackad
- 2dlchampinjoner, hackade
- 1dlmorötter, rivna
- 1dlvitkål, riven
- ½tsksalt
- ½tsksvartpeppar
- 1–1½tskcurry
Så lagar du
1. Fräs löken, champinjoner, morötter och vitkål i smör. Rör i kryddorna. Låt svalna.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Skär filodegen i remsor, cirka 10x30 centimeter. Pensla med smör och lägg ihop dem två och två.
4. Lägg cirka 2 msk fyllning i ena kanten. Vik över hörnet till andra sidan så att det blir en trekant över fyllningen. Fortsätt vika tills remsan är slut.
5. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör eller rapsolja. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.