Sandra Mastios portobelloburgare

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Den perferka svampen som redan har formen av en burgare bjuder dessutom på massor av smak. Lägg till hetta från grillen, ruccolan och picklad chili och svalka från den svala dressingen så blir det fyrverkeri i munnen! Räkna med ytterligare 1 timmes tillagningstid för att göra ketchup och picklad rabarber.

Ingredienser

4 portioner

  • 4
    portobellosvampar
  • 1 msk
    olivolja
  • 4
    hamburgerbröd
  • 4 skiva(or)
    rökt cheddar
  • 1 knippa(or)
    ruccola
  • 1 dl
    crème fraiche
  • ½ dl
    egen ketchup
  • chilipicklad rabarber
  • salt och svartpeppar

Hemlagad ketchup

  • 500 g
    tomater, avrunnen vikt
  • 1
    stjälk selleri
  • 1
    liten rödlök
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 msk
    olivolja
  • ¼
    röd chili
  • 3 msk
    rödvinsvinäger
  • 2
    kryddnejlikor
  • 3 tsk
    salt
  • 1 dl
    råsocker

Picklad rabarber

  • 5 dl
    rabarber, hyvlad eller hackad
  • 1 dl
    ättika, 12%
  • 2 msk
    honung
  • 2 dl
    socker
  • 3 dl
    vatten
  • 1 msk
    fänkålsfrön
  • 4
    piripiri, om du vill ha extra hetta

Så lagar du