Sandras risgrynsgröt i ugn

En skål med risgrynsgröt serverad med lingonsylt och hasselnötter.

Ingredienser

4portioner

  • 2msk
    smör
  • dl
    rundkornigt ris, t ex Arborio eller Carnaroli
  • ½tsk
    salt
  • 1,2liter
    mjölk
  • 1st
    kanelstång

Så lagar du

1. Ställ ugnen på 100 grader.

2. Bryn smöret lätt, lägg ner riset och låt det bli varmt och bli en aning transparent. Häll på 3 deciliter mjölk och sjud under omrörning i 10 minuter. 

3. Lägg ner en kanelstång, salt och resten av mjölken utom 2 deciliter, koka upp och rör om. Sätt på lock, ställ in kastrullen längst ner i ugnen och låt den stå i 1,5 timme.

4. Kyl ner gröten och rör ner de sista 2 dl mjölk för en krämigare och mindre stabbig gröt.

Dela det här receptet med dina vänner!