Sandras sommarsallad

Sandras sommarsallad med björnbär på en tallrik som står på en sten.

Publicerat:

Tillagningstid:

Bygg alltid din sallad i lager på tallriken, snarare än att blanda allt i en stor skål. På så sätt ser du de vackra råvarorna och varje tugga upplevs annorlunda än den förra.

Ingredienser

2 - 4portioner

  • 1liter
    blandat grönt, gärna med lite karaktär som ruccola eller grönkål
  • 2dl
    matvete, kokt
  • 2dl
    svarta linser, kokta
  • 1
    mozzarella
  • 2dl
    björnbär
  • 1dl
    rostade frön

Dressing

  • 2msk
    citronsaft
  • 6msk
    olivolja
  • 1msk
    dijonsenap
  • 2tsk
    färsk timjan
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

1. Koka matvete och linser på väldigt låg temperatur i rikligt med saltat vatten. Koka tills de är mjuka men ändå med ett tuggmotstånd och en nötighet. Spola av tills kallt.

2. Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål och vispa med en gaffel tills det bildat en fin dressing.

3. Lägg dina gröna blad i botten på ett stort fat eller på tallrikar, strö över matvete och sedan linser.

4. Riv mozzarellan i bitar och lägg den i mitten av salladen.

5. Placera ut bären eller frukten luftigt och ringla över dressing.

6. Toppa till sist med rostade frön och gärna någon färsk ört.

Dela det här receptet med dina vänner!