Sandras syltkakor

Sandras syltkakor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Syltkakor eller hallongrottor? Kärt barn har många namn och detta är för mig den käraste kakan av dem alla! Kokosen för mig tillbaka till min barndoms smaker, kanske var det min pappa eller så var det min morfar som hade det tricket… Vansinnigt gott är det i alla fall!

Ingredienser

30portioner

  • 200g
    mjukt smör
  • 85g
    råsocker
  • 1krm
    vaniljpulver eller 1 vaniljstång
  • 1tsk
    bakpulver
  • ca 270 g
    fint vetemjöl, gärna lokalproducerat

Fyllning

  • ca 1dl
    hallonsylt
  • ½dl
    riven kokos

Så lagar du

1. Börja med att mixa sockret så det blir som ett fint pulver, mixa även med vaniljen.

2. Mixa sedan smöret krämigt med sockret.

3. Blanda ut bakpulvret med mjölet och häll ner 2/3 i smöret.

4. Skeda ner mjölet mot slutet tills degen blir formbar, inte smulig och inte blöt.

5. Forma degen till längder och rulla bollar om ca 20 gram, lite mindre än en golfboll.

6. Forma bollar och gör en rejäl grop i när degen är varm från värmen av din hand, då spricker den inte.

7. Lägg kakorna på en plåt och fyll hålen med sylt och strö över kokos om du vill.

8. Grädda i 7-8 minuter på 175 grader, över- och undervärme.

9. Lägg genast över på ett galler för att svalna.

10. Ät.

Dela det här receptet med dina vänner!