Sandras Toast Skagen

Sandras Toast Skagen serverad på skärbräda med citronklyftor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Med inspiration från Tore Wretmans klassiska toast skagen har jag skapat en lite lättare variant med härligt krisp från rättika.

Ingredienser

4portioner

  • 4skiva(or)
    ljust formbröd eller baguette
  • 50g
    smör
  • 500g
    räkor, MSC-märkta
  • 1dl
    crème fraiche
  • 1dl
    majonnäs
  • 1knippa(or)
    dill
  • 10cm
    rättika
  • 1tsk
    salt
  • 1
    citron, skal och saft

Så lagar du

1. Smält smöret i en panna och stek brödet frasigt på båda sidor, salta en aning. Låt brödet svalna på galler.

2. Tärna den skalade rättikan smått, ca 3 x 3 mm. Blanda sedan rättikan med räkor, majonnäs, crème fraiche.

3. Finhacka dillen, ca 1 dl, och blanda ner den tillsammans med salt, ca 1 msk citronzest och en skvätt citronsaft.

4. Fördela röran på bröden och ät genast!

Tips

Gör gärna röran dagen innan, eller till och med två dagar innan. Smakerna förstärks och blir bara bättre. Men lägg den inte på brödet förrän precis innan servering!

Dela det här receptet med dina vänner!