Scallion pancakes – kinesiska pannkakor
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-03-13Tillagningstid:
Denna pannkaka är mer som ett bröd än den klassiska pannkakan och i Taiwan och Kina äter man dessa som de är eller med t ex skivor med kött som man rullar in i pannkakan med koriander och såser, som en kebab.
Ingredienser
6 portioner
- 5½ dlvetemjöl
- 1 dlkokande vatten
- 2 dlkallt vatten
- ½ tsksalt
Fyllning
- 4 mskrapsolja
- 1 msksesamolja
- 1 mskmisopasta
- 1 mskvetemjöl
- 1 tsksalt
- 2salladslökar
- rapsolja
- sesamfrön
Så lagar du
1. Blanda mjölet och saltet med det kokande vattnet i en bunke, rör om, blanda i det kalla vattnet och blanda väl och knåda sedan degen så den är jämn. Låt degen vila i kylen i minst 20 minuter.
2. Förbered fyllningen genom att blanda ihop matolja, vetemjöl och saltet till en slät smet, strimla salladslöken fint.
3. Mjöla bänken och knåda och mjöla degen till den inte är för klibbig och dela degen i ca 6 bitar
4. Kavla ut degen i en rektangel och ringla över lite av smeten, strö över salladslök (och lättrostade sesamfrön om du vill).
5. Rulla ihop degen, först på längden och sedan rulla den på tvären och kavla ut degen försiktigt i cirkelform ca 20-25 cm i diameter.
10. Stek i matolja i stekpanna på medelhög värme tills gyllene.