Scampi fritti à la Nina

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Friterade jätteräkor med Rhode Islandsås och het sås.

Ingredienser

4 portioner

  • 400-600 g
    jätteräkor, scampi

Frityrsmet

  • dl
    vetemjöl
  • 1 msk
    majsstärkelse
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 1 dl
    öl
  • ½
    citron, saften av
  • salt och peppar

Rhode Islandsås

  • 1 dl
    majonnäs
  • 1 dl
    tjockvispad grädde
  • 1 msk
    chilisås, rågad
  • 1
    stor vitlöksklyfta, pressad
  • ½ tsk
    paprikapulver
  • 1 cl
    cognac
  • några droppe(ar)
    tabasco

Het sås

  • 1 burk(ar)
    krossad tomat, låt den rinna av något i en sil
  • ½
    rödlök, finhackad
  • 1
    vitlöksklyfta, finfinhackad
  • ½
    lime, saften av
  • 1 msk
    tomatpuré
  • 1 msk
    rödvinsvinäger
  • 1 msk
    korianderfrö, mortlade
  • 1 tsk
    spiskummin, mortlade
  • ½ msk
    sriracha, kan uteslutas om du inte vill ha såsen för het
  • 1 tsk
    socker

Så lagar du