Scones med cheddarost, dill och gräslök

Scones med cheddarost, dill och gräslök

Publicerat:

Tillagningstid:

Att bli överraskad med varma scones på morgonen är nog svårslaget, men den här varianten passar också bra till soppor, sallader och som tilltugg till stundande partyn.

Ingredienser

8portioner

  • 340g
    vetemjöl
  • 1/2 tsk
    bakpulver
  • 1/2 tsk
    bikarbonat
  • 1msk
    socker
  • 1tsk
    salt
  • 1/2 tsk
    malen svartpeppar
  • 130g
    smör (kallt, i bitar)
  • 200g
    lättfil
  • 150g
    cheddarost (riven)
  • 40g
    gräslök (hackad)
  • 10g
    dill (hackad)

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, socker, svartpeppar och salt i en bunke.

2. Finfördela det kalla smöret i mjölblandningen. Tillsätt filmjölk, cheddarost, gräslök och dill och rör snabbt ihop till en deg.

3. Kyl degen i 20 minuter och kavla ut den till en rektangel.

4. Skär ut degen i 8 st rektangulära bitar (ca 110 g).

5. Stryk med ägg (1 äggula blandat med 2 msk vatten) och baka sconesen i ca 20-30 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!