Scones med rabarbersylt

Scones på en plåt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Magiskt goda scones! Knepet är att inte blanda degen för mycket efter att det blöta har kommit i.

Ingredienser

4 - 6portioner

Scones

  • 4dl
    vetemjöl
  • ½tsk
    salt
  • 1 ½tsk
    bakpulver
  • 100g
    smör
  • ca 4dl
    filmjölk

Rabarbersylt

  • 400g
    rabarber
  • 300g
    socker
  • 5cm
    färsk ingefära

Så lagar du

Scones

1. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.

2. Smula ner smöret och arbeta in det ordentligt med fingrarna tills det är klumpfritt.

3. Tillsätt filmjölken och dra samman degen med en kniv eller sked. Knåda inte degen.

4. Klicka ut sconesen på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en sked i önskad storlek.

5. Baka i mitten av ugnen tills de är gyllene på 220 grader i ca 25–30 minuter.

Rabarbersylt

1. Tvätta och skala rabarbern. Skär ner den i mindre bitar, ca 2 cm.

2. Lägg rabarber och socker i en kastrull. Skala ingefäran och lägg ner den hel i kastrullen.

3. Koka upp allt hastigt på hög värme under omrörning. Koka tills sylten har tjocknat, eller tills den når ca 106 grader.

4. Häll upp sylten i en steriliserad burk och förvara svalt och mörkt.

Servering

Dela sconen, bred på vispad grädde och rabarbersylt och servera med en stor kopp te.

Dela det här receptet med dina vänner!