Scones på dinkel
Tillagningstid:
Publicerat:
2016-07-18Tillagningstid:
Scones passar lika bra till kvällsfika som till frukost. Testa gärna att variera med olika former av topping!
Ingredienser
- 400 gdinkelmjöl
- 400 gvetemjöl
- 120 ggrovt rågmjöl (gärna stenmalet)
- 12 gsalt
- 55 gbakpulver
- 140 gströsocker
- 300 gsmör
- 125 gägg (ca 2-3 stycken beroende på storlek)
- 375 gmjölk (3,75 dl)
- 70 grågsurdeg
Så lagar du
1. Blanda salt, mjöl, bakpulver och socker.
2. Dela smöret i mindre delar och rör ner i mjölblandningen tillsammans med ägg, mjölk och råsurdeg så att det blir en slät, kladdig deg. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Dela upp degen i ca 30 delar och forma dem till önskad form.
4. Lägg bakplåtspapper eller bakduk på två plåtar. Fördela degbitarna på plåtarna.
5. Grädda sconesen på i ca 12-17 minuter beroende på ugn.