Scones på grönkål och västerbottenost

Scones på grönkål och västerbottensost

Publicerat:

Tillagningstid:

Piffa upp det klassiska snabblagade brödet.

Ingredienser

4portioner

  • 4dl
    virvelmjöl
  • 2dl
    mjölk
  • 2tsk
    bakpulver
  • 2krm
    salt
  • 50g
    smör
  • 3dl
    plockad grönkål, grovhackad
  • 1dl
    riven västerbottenost

Så lagar du

1. Temperera smör och mjölk till 40°C. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör i mjölk och smör.

2. Svetta grönkål hastigt i smör och blanda i degen. Tillsätt hälften av osten i degen.

3. Dela degen i 6 scones. Strö resterande ost över sconesen. Baka på 230°C i ca 10-12 min.

4. Servera med smör eller olivolja.

Dela det här receptet med dina vänner!