Sega äppelremmar

Äppelremmar

Publicerat:

Tillagningstid:

När man förätit sig på färska och friska äpplen så kokar men dem till en kryddig och magisk mos och gör härligt sega och goda äppelremmar!

Ingredienser

4portioner

  • äppelmos (utgå från Sandras recept)
  • kardemumma, kanel eller rosmarin

Så lagar du

1. Utgå från Sandras äppelmos med honung.

2. Bred ut mosen ca 3 mm tjockt på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

3. Smaksätt gärna med kardemumma, kanel eller rosmarin som du strör över.

4. Sätt in plåten i ugnen på 70 grader och låt den stå tills moset torkat och fått en läderaktig konsistens. Skär eller klipp i 3 cm breda remsor, rulla ihop och förvara i en lufttät burk. Eller ät upp genast! 

Tips

Beroende på hur stora och hur saftiga dina äpplen är så kan tiden i ugnen variera, oroa dig inte utan ha tålamod!

Dela det här receptet med dina vänner!